Loading...
Proces2018-10-27T15:29:08+00:00

Proces

Het veredelen van textiel heeft verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan zeefdruk, transfer en borduren. Aangezien de ordergroottes almaar kleiner worden, designs steeds kleurrijker zijn en de mogelijkheid tot personaliseren steeds belangrijker wordt is er steeds meer vraag naar het veredelen van textiel d.m.v. een digitale textielprinter.

Het veredelen van textiel met een digitale textielprinter, ook wel DTG (Direct To Garment) printer genoemd, verloopt direct op het textiel. Er is dus geen tussenkomst van het printen op een transfermateriaal om dit vervolgens over te zetten d.m.v. een transferpers. We hebben echter wel te maken met verschillende soorten textiel.

Indien er op lichtgekleurd textiel geprint dient te worden, dan kan het shirt direct worden aangebracht op de printer. Vervolgens wordt het artwork enkel met de CMYK inkten (Cyaan, Magenta, Yellow en Black) op het textiel geprint.

Het printen op gekleurd of donkergekleurd textiel vergt een aantal extra handelingen. In dit geval dient er namelijk eerst met witte inkt te worden geprint alvorens de kleuren er met de CMYK inkten worden verwerkt. De witte inkt dient namelijk als lichte ondergrond om vervolgens de kleuren perfect zichtbaar en helder op het donkere textiel te verwerken.

Indien er met witte inkt geprint dient te worden, dan dient het textiel eerst te worden voorbehandeld met een pre-treatmentvloeistof. Dit kan manueel, maar raadzaam is om dit machinaal te doen met een speciaal ontwikkelde pre-treatmentmachine. Hierdoor wordt er namelijk gewerkt met vaste parameters waardoor reproduceerbaarheid mogelijk is en de hoogste kwaliteit wordt gewaarborgd. Wij bieden de pre-treatmentmachines van de merken Schulze en Viper aan, daar deze multifunctioneel instelbaar zijn.

Vervolgens dient het voorbehandelde textiel te worden gedroogd d.m.v. een transferpers. Ook kan het eerst door een droogtunnel worden gehaald om het vervolgens maar kort te persen. Indien het shirt gedroogd is, dan is deze productieklaar voor het printen met zowel witte als CMYK inkten!

Na het printen is de inkt die op het textiel ligt nog nat. Het shirt moet daarom nog worden gedoogd en gefixeerd en wel d.m.v. een transferpers of een droogtunnel.

Hierna is het geprinte shirt klaar om uit te leveren… In enkele stuks, met verschillende namen en/of designs, voor ieder formaat shirt een ander formaat opdruk én bovenal kleurrijk, kwalitatief zeer hoogwaardig en door de perfecte wasechtheid zeer duurzaam!

transferdruk.com
textieldruk.nu
borduren.co.nl

Volg ons ook op:

OFFERTE AANVRAGEN:

Geef via het slimme offerteformulier uw wensen aan ons door en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Bel mij terug:

Vul uw gegevens in en druk op de knop.

PALS kenmerken:

  • Totaalleverancier van machines voor de textielveredeling
  • Exclusief dealer van kwaliteitsmerken
  • Eigen showroom en magazijn centraal in de Benelux
  • Eigen service- en support afdeling

Wat vinden klanten van ons?

  • Joor It uit Leiden, Nederland
  • JP Borduur uit Mechelen, België
Lees het hier